Unga vuxna

Känner du dig deppig eller är du orolig för något? Har du problem i dina relationer? Vi lyssnar gärna på dig.

Vi mår alla dåligt ibland. I ett samhälle där kraven på prestation och individualitet har ökat är det vanligt att drabbas av psykisk ohälsa, såsom depression, stress och ångest. Särskilt utsatta är åldersgruppen mellan 16 och 29 år, de vi kallar ”unga vuxna”. De psykiska besvären kan kopplas till många olika områden i livet; såsom skola, sexualitet och relationer.

Även om familj och vänner är viktiga delar i livet finns det ibland saker som inte känns bekvämt att prata med dem om. Istället kanske man håller det för sig själv, vilket kan kännas ensamt. Då kan det vara hjälpsamt att prata med någon som står utanför den innersta kretsen. I verksamheten Unga Vuxna erbjuder vi just det. Här finns det möjlighet att få samtalsbehandling av psykolog. Genom Unga Vuxna kan du dessutom få tillgång till läkare, barnmorska, fysioterapeut, kiropraktor, BVC-sköterska samt klinikens egna gym.

Ett samtal är en bra början

Du som är mellan 16 och 29 år är välkommen att kontakta oss. Vi erbjuder en tid för ett individuellt samtal hos psykolog där vi utifrån dina behov beslutar om hur vi kan gå vidare. Första besöket är kostnadsfritt. Besöken är frivilliga och sker under sekretess. En kontakt med psykolog hos Unga Vuxna kan hjälpa dig att bryta gamla mönster, se saker och ting från andra synvinklar och våga testa nya strategier.

Orolig vän, förälder eller annan kontaktperson

Du som är anhörig till, eller som har kontakt med, den unga vuxna är också välkommen att höra av dig till oss. Ditt engagemang kan vara första steget till förändring för den unga vuxna. Vi behöver dock själva tala med den unga vuxna för att kunna erbjuda rätt hjälp.

Kontakta oss

Lilla Högestensgatan 2

216 32 Limhamn

040-602 80 30

Öppettider

Helgfria vardagar

Måndag-fredag kl 8-11 samt kl 13-14.30

KONTAKTA

Victoria Vård & Hälsa

Lilla Högestensgatan 2

216 32 Limhamn

TLF: 040-602 80 30

Email:

Om oss

Vi arbetar på uppdrag av Region Skåne och är en vårdcentral som under samma tak bedriver specialistvård. Oavsett vem du är eller var du bor är du välkommen till oss.

Ofta besökta sidor

Om oss

Följ oss på sociala medier